Rada, jak uchovat tlačenku

10. dubna 2018 v 3:39 | Mirek |  Maso-uzeniny

Když je jí moc,

co s ní?
Pokud neděláme tlačenku domácí (což se nám vždycky nechce), tak kupuji dobrou z ověřeného zdroje a pak rovnou celou "nohavici". Tu nelze sníst v určité době tak, aby nepodlehla zkáze (přejí se). Přišli jsme po dlouhém uvažování na to, jak ji uchovat a nedávat ji přitom do mražáku (po rozmrazení se někdy rozpadne). Obal rozpáráme, tlačenku nakrájíme na menší kusy a dáme do hrnce na sporák pomalu rozpustit a pak provařit. Vřelou ji dáváme do sterilních sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a pak dáme do lednice.
Když na ni dostaneme chuť, tak ji jen vyklopíme na talíř, cibuli a ocet, viz obrázek.
☆☆☆
☆☆☆
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 10. dubna 2018 v 4:26 | Reagovat

Tleskám. To je vynikající nápad. Tlačenku s octem a cibulí nám ráda, ale kupujeme jen co sníme na jedno posezení. :-)

2 Jitka Jitka | Web | 10. dubna 2018 v 8:08 | Reagovat

Při zabíjačce to tak taky někdy děláme. Záleží na tom, kolik je materiálu. Někdy to vyjde tak, že se to akorát rozdá a tu jednu nohavici co nám zůstane většinou do týdne sníme. :-)  :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 10. dubna 2018 v 17:05 | Reagovat

Tlačenku jím jen kuřecí nebo hodně libovou. Ale jen jedno kolečko, hodně tedy nemáme, ale určitě je to dobrý nápad. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama