Maso vařené ve vakuu

19. února 2018 v 5:53 | Mirek |  Recepty

Kuřecí maso vařené ve vakuu

Suroviny:
600 g kuřecí křídla
500 g kuřecí srdce
2 pol. lžíce Sweet Spring Roll Sauce
oříšek másla
3 stroužky česneku
sůl


Postup:
  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Dáme ho do mísy, přidáme omáčku, posolíme a promícháme.
  2. Takto připravenou směs dáme do vakuovacího sáčku, přidáme máslo a česnek a zavakuujeme. Sáček dáme na 24 hodin do lednice.
  3. Na druhý den dáme ohřát vodu na 70 až 75 °C a sáček do ní vložíme. Pomocí teploměru průběžně kontrolujeme teplotu, abychom ji udrželi v daném rozmezí.
  4. Ohříváme hodinu a třičtvrtě. Pak vyndáme, otevřeme sáček a servírujeme.
Poznámka:
Pokud nemáme speciální přístroj na vaření metodou sous-vide, tak použije kastrol nejlépe se sendvičovým dnem. Aby byl celý sáček ponořený ve vodě zatížíme ho např. talířem. Kastrol zpravidla nepřikrýváme poklicí, protože musíme kontrolovat teplotu.
Já jsem vařil na elektrickém sporáku se sklokeramickou deskou a velkou dvojplotýnku jsem měl nastavenou na 1.
***
***
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 19. února 2018 v 8:21 | Reagovat

Zajímavé. Tak je kuře spíše pasterované.

2 Jarka Jarka | Web | 19. února 2018 v 9:46 | Reagovat

No nevím, mě takové jídlo moc neláká. ???  :-P

3 MirekC MirekC | Web | 19. února 2018 v 10:12 | Reagovat

[1]: Ano, teplota tomu napovídá, ale navíc díky uzavření ve vakuu se nevyvaří z masa voda a je pak šťavnatější. Ale hodně záleží na kvalitě výchozí suroviny. A koneckonců dobrý vývar také není k zahození. :-D

4 Vendy Vendy | Web | 24. února 2018 v 12:07 | Reagovat

Určitě zajímavá zkušenost. Vybavuji si také kuře v papírovém sáčku, pečené v troubě, možnosti jsou opravdu rozličné! Tuhle metodu vidím poprvé. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama