Zelí vyndáme ze sáčku

23. ledna 2018 v 3:32 | Mirek |  Recepty

A několikrát ho překrájíme.

Do hrnce nebo kastrolu dáme popustit na kostičky nakrájený uzemý špek. Zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a drcený kmín. Přilijeme trochu vody a dusíme. Po určité době přidáme nastrouhaný brambor, přidáme ještě trochu vody a ještě dále necháme mírně provařovat, aby nebyly brambory syrové.V případě potřeby dosolíme a přikápneme trochu octu. Když má zelí požadovanou konzistenci, máme hotovo.
Jako přílohu můžeme použít dříve upečený vepřový bůček. Nakrájíme ho na plátky a na pánvi orestujeme.


K tomuto jídlu se skvěle hodí alkoholické nebo nealko pivo, případně s ovocnou příchutí.
Pokud si to dáme bez další přílohy, tedy bez chleba nebo bez knedlíku, je to dietní?
Asi ne.
Přesto, že bůček stejně jako špek jsou "bílé" maso. Úžasný
+++
+++
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 23. ledna 2018 v 8:32 | Reagovat

Zelíčko není špatný nápad, ale kde máš bramborový knedlík a tím, že jsi hodil bůček na pánvičku chybí i zlatavá šťávička z trouby. :-P  :-P

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 23. ledna 2018 v 14:15 | Reagovat

Zelí jsem měla zrovna v neděli, akorát s domácím prejtem a brambory. :-)

3 MarijaKes MarijaKes | Web | 24. ledna 2018 v 18:42 | Reagovat

Také takto vařím kysané zelí, že ho zahušťuju strouhaným bramborem. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama