Když není kapr

25. prosince 2017 v 10:29 | Mirek |  Ich

Tak najdeme náhradní řešení.

Teda, ne že by kapři vymřeli, ale ze zjevné lenosti a pohodlnosti se nám nechtělo stát frontu (v mrazu) u kádí, napouštět vanu, pak hlídat, jestli se kapříci neobrací na břicho nebo si jen nectějí lehnout na bok ... Pak dohady, kdo ho zabije, máme paličku na maso, utěrku a ostrý nůž, prkénko, sáček na střeva, misku na šupiny? Opatrně separovat jikry nebo mlíčí aby nepraskla žluč (to bychom pak mohli všechno vyhodit). Z hlavy jen vydloubneme oči, hlava jde na polévku.
Pokud se rozhodneme toto všechno neabsolvovat, tak naštěstí existuje Aljaška, kolem ní plující lodě s vlečnými sítémi a na palubě mají hlubokomrazící zařízení.
Pak už jen stačí navšťívit nejbližší hypermarket (aspoň na něco jsou dobré) a koupit filety.
Ty, které vám prezentuji na níže uvedené etiketě byly opravdu luxusni a téměř se vyrovnaly kaprovi.
Ale manželka už nechodí do obchodu jinak než s brýlemi na čtení zavěšenými na krku a dlouho stála před mrazícím boxem a studovala etikety, až našla ty bez přidané vody. Potom vám ta vyteklá voda neprská na pánvi a neodfoukne se trojobal.
Pravda, má to i nevýhody, nemáme v peněžence po celý rok šupiny, aby jsme měli hodně peněz.
***
***
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 25. prosince 2017 v 11:22 | Reagovat

Tak to já jsem ten poslední případ, vybrali jsme kvalitní filé kostky a byli jsme nadšeni, dobré, bez kostí. Za rok opakujeme. :-)

2 Eliss Eliss | Web | 25. prosince 2017 v 11:22 | Reagovat

Fajn řešení, ale já na Vánoce stejně raději vepřové řízky :-)

3 Ježurka Ježurka | Web | 26. prosince 2017 v 16:47 | Reagovat

Konečně, pozdě, ale přece dodatečně při konci Vánoc přeji vše krásné a v novém roce ještě krásnější a hlavně zdravíčko, já už vím, o čem je řeč.
A k tomu kaprovi. Jsem ráda, že se mne tohle všechno netýká. Kapsa nejím, snad jsem ho ani nikdy neochutnala, odradily mne vždy ty kosti. Naštěstí existují ryby - filety bez kostí, že?

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 29. prosince 2017 v 18:12 | Reagovat

:-(Není nad pravého kapra, mňam, ten náš tedy byl- vše zastane můj muž. Na mě je obalování a smažení. :-)

5 MarijaKes MarijaKes | Web | 31. prosince 2017 v 7:58 | Reagovat

No to jsem překvapená. Nevim, jestli právě u nás mají tresku mraženou přímo na lodi. Musim se na to podívat. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama