Červen 2017

Víc než metr příbalové informace

23. června 2017 v 11:36 | Mirek |  Poděkování, i ne

Není zač děkovat.

Je to sice hezké, že nás chtějí výrobci kvalitně a úplně informovat, ale čeho je moc, toho je příliž.
Za prvé bych chtěl vidět nějakého hnidopycha, který to poctivě celé přečte až do konce.
Za druhé, co na to nejen naše lesy? Není to příliž vysoká daň za informovanost? Riskujeme poškození zdraví pro špatné užívání léku, nebo možná i vyhynutí celé generace vlivem nedostatku kyslíku?
Je to 56 x 15 centimetrů oboustranně potištěného papíru. Myslem jsem si; jak to bývá; že na druhé straně je to slovensky -NE.
Příliž mě nezajímá, kdo je držitelem rozhodnutí o registraci, kdo je výrobce, pod jakými názvy je léčivý přípravek registrován v členských státech EHP a kdy byla příbalová informace naposledy revidována.
Je to alibismus! Kdyby měl někdo z užívání "prdíky" a dal by to k soudu, tak, aby byli chráněni.
Viz.. MATAMIZOL STADA 500 mg/ml perorální kapky, roztok (Metamizolum natricum monohydricum)

Špecle z Německa

19. června 2017 v 9:25 | Mirek |  Hotovky

Jsou vynikající.

Konečně nějaké vaječné těstoviny.
Sice trochu dlouhé, takže se na talíři a při jídle chovaly spíše jako špagety.
***

Proč jsou lepší ty bez příchuti?

14. června 2017 v 8:52 | Mirek

Než ty, které jsou "vylepšeny" něčím navíc.

Jako například dnes ráno KIRI s příchutí šunky. Rozumějte, nebyla tam šunka, jen její vůně. Kdyby to bylo s příchutí uzeného masa, tak bych řekl, že je tam ten kouř z udírny.
Pozitivní na tomto sýru je to, že je tvarohový a tudíž obsahuje minimum sacharidů. Ve 100 gramech jen 2 gramy. V krabičce je 6 porcí = 0,33333 gramů na jedno baleníčko. Ráno jsme snědl dva, takže bych měl teoreticky do sebe dostat 0,66666 g cukru.
K tomu jsem měl jeden plátek knäckebrotu. To jsem zvědav na tu glykémku?

Oh my god, jen to nekupujte!!!

5. června 2017 v 11:08 | Mirek |  Maso-uzeniny

Je to, s prominutím, k zblití.

Masový výrobek bez masa. Je tam jen 30 % vepřového masa, nějaký drůbeží separát a vepřové kůže, které patří spíš do jitrnic.
Byla to taková sečka podobná prejtu s občas "hozeným" kusem bílého tuku. "Vyplněné" to bylo bramborový škrobem, čili polysacharidem, který to ve studeném stavu držel pohromadě. Pak nějaké zahušťovadla, stabilizátory a antioxidanty. 30 % tuk.

Něco bylo a už není a něco naopak

3. června 2017 v 10:50 | Mirek |  Kde domov můj

Jak jde čas a s ním život

***

Oštiepok, lučina salátová a játrová paštika

3. června 2017 v 10:05 | Mirek |  Potraviny

Se všemi těmito potravinami jsem byl spokojený.

***


Řekni o sobě něco víc

1. června 2017 v 18:00 | A.WILKES and J.SHACKELL |  Španělština

***

***


Kdo odkud je?

1. června 2017 v 17:57 | A.WILKES and J.SHACKELL |  Španělština

***

***


Odkud jsi?

1. června 2017 v 17:53 | A.WILKES and J.SHACKELL |  Španělština

***

***


Jak se čemu říká

1. června 2017 v 17:50 | A.WILKES and J.SHACKELL |  Španělština

Jak se co nazává

1. června 2017 v 17:45 | A.WILKES and J.SHACKELL |  Španělština

***

***


Jak se jmenují

1. června 2017 v 11:43 | Mirek |  Španělština

***

***