Mám rád polotovary

23. května 2017 v 16:51 | Mirek |  Potraviny

Takové ty částečně nebo i zcela hotové pokrmy.

Typickým příkladem polotovaru jsou nudle - těstoviny, které si spotřebitel doma už jen uvaří.
Jsou buď v konzervách, ve skle nebo v sáčku, či jiném obalu. Takže konervy, vepřová, luncheonmeat, šunka, hovězí ve vlastní šťávě, různé guláše, párek s fazulou, atd. Ve skle je také ledasco, jako moravská klobása, lečo, vepřový bůček, šunkové koleno, kaviár. Pak je to celá škála např. různých rybiček, sardinkami počínaje a lososem konče.
Včetně polévek.


Výhodou je pohotovost, taková potravinová emergency.
Nevýhodou je velký obsah soli.
***
***
Nebo:
***
***
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 23. května 2017 v 17:17

Polotovary moc nemusím. Pokud mně zdraví jakštakš slouží, dělám si i různé konzervy doma sama. Ale ne vždycky to jde. Kupovaným konzervám se vyhýbám.

2 Kitty Kitty | Web | 23. května 2017 v 19:34

Mimo rybičky ve vlastně šťávě teď nekupuju nic polotovarového. Na co prý nevidím, to nejíst. Jde to, chce to ale nutnost si vařit sama ;-)

3 Dominika Dominika | Web | 24. května 2017 v 13:48

Polotovary jsem řešila na škole, dnes už ne, tedy, kromě tuňáka či rybiček. A občas propadnu dobré paštice.

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 24. května 2017 v 18:31

Jen v nouzi.

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama