Je sezóna chřestu

19. května 2017 v 9:20 | Mirek |  Hotovky

Pokud to nestihnete teď, bude pozdě ...

Nejsem "mičurin", takže nevím, proč tomu tak je, ale chřest se "rodí" jen na jaře.
Takže toho pokud možno hojně využíváme jak to jde a děláme ho často. Vesměs lehce osmažený na másle s vařenými bramborami a tvrdým sýrem.
Raději máme ten zelený.


Takže potřebujeme:
***
***
***
Fotku jídla na talíři dodám
***
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 VendyW VendyW | E-mail | Web | 19. května 2017 v 10:02 | Reagovat

Tak jelikož jen na jaře chřest ožívá, logicky tedy je sezóna jen na jaře. Jsou to vrcholky pučících rostlin, a ty se dají sklidit jen jednou, pak už znovu nové puky neudělají. Rostlina sice pokračuje v růstu, ale stonek dřevnatí a je z něj keřík. Chřest je totiž druh asparágusu.

2 Kitty Kitty | Web | 19. května 2017 v 12:18 | Reagovat

Už jsem ho viděla všude, jasně, je sezóna. Jenže ho neumím udělat a spěchali jsme, takže... :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 19. května 2017 v 14:18 | Reagovat

Chřest jsem nikdy nedělala. Já myslela, že se loupe. Tys to neloupal? A jaký je rozdíl mezi bílým a zeleným? Který je chutnější? A jak dlouho se připravuje? Nechceš hodit recept? Já dnes viděla v Lidlu, ale to loupání mne odrazovalo. :-)

4 MarijaKes MarijaKes | Web | 20. května 2017 v 10:00 | Reagovat

Tuhle zeleninu jsem jedla jednou a moc mne neoslovila. Možná to chtělo jinou úpravu, abych se nadchla. :-)

5 Kateřina Kateřina | Web | 20. května 2017 v 14:19 | Reagovat

No, že bych z toho byla odvázaná, to nejsem. Ale možná mu na chuť přijdu, časem.....

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama