Omáčky

7. dubna 2017 v 9:45 | Mirek |  Hotovky

Jste také omáčkové typy?

Já ano, a to zejména proto, že se k nim hodí ten knedlík s největší nasákavací schopností (a nemusí se jíst lžící, ale jde to i příborem).
Manželka se snaží používat na zahuštění co nejméně mouky (aby to nebylo jak kyt). Svíčková se například dostatečně zahustí jen rozmixovanou zeleninou. Na zjemnění používá smetanu, zakysanou smetanu, kyšku, acidofilní mléko nebo jogurt.


***
Svíčková z krůty s houskovým knedlíkem
***
Houbová omáčka s houskovým knedlíkem
***
Koprovka s vařeným vepřovým pleckem a houskovým knedlíkem
***
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Růža Růža | E-mail | 7. dubna 2017 v 9:48 | Reagovat

Mirku, vy mi dneska děláte chutě. ;-) Všechna tři jídla bych si s chutí dala. Včera jsem koupila kopr, takže po neděli bude koprovka, mňam. :-D Na vaření máme s mužem nejraději zakysanou smetanu. :-)

2 VendyW VendyW | E-mail | Web | 7. dubna 2017 v 9:48 | Reagovat

Svíčkovou z krůty dělávám taky, a popravdě taky zahušťuji jen tím, že zeleninu rozmixuji. Někdy zahušťuji místo moukou škrobem a guláš a jemu podobná jídla nastrouhaným tvrdým chlebem. Dodá to takový zajímavý šmak.

3 Kitty Kitty | Web | 7. dubna 2017 v 9:54 | Reagovat

Takto plný talíře - hospodář by se rozplýval ;-)  :-D

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 7. dubna 2017 v 17:05 | Reagovat

Nejsem omáčkový typ. Ale sním ji, když není něco jiného.

5 MirekC MirekC | Web | 8. dubna 2017 v 9:54 | Reagovat

[3]: Ty talíře jsou nějakých malých rozměrů... ;-)  :-D

6 Amelie Amelie | Web | 11. dubna 2017 v 11:54 | Reagovat

[4]: Mám to podobně. Jako dítě jsem u omáček trpěla ani teď je nevyhledávám...ale přežiju...

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. dubna 2017 v 16:32 | Reagovat

[6]: Amelie, to nás je asi málo, co? Většinou jsou lidi omáčkoví! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama