Zimní obědy 2016_2017

2. února 2017 v 10:44 | Mirek |  Hotovky
Zima je obddobí, kdy by jsme asi měli dodávat tělu dostatek energie, potažmo tepla. Nejvíce energie je v tucích, jenže jejich přílišná konzumace je nezdravá s ohledem na cholesterol a kornatění cév - já tomu říkám, že se nám zanášejí trubky podobně jako ty vodovodní kotelním kamenem. Okamžitým zdrojem rychlé energie je cukr. V čokoládě je obojí, proto si ji údajně sebou berou horolezci na výstup, aby si mohli před vrcholem "šlehnout".Smějící se
Po mém celoživotním boji se sklonem k obezitě a po vyzkoušení snad všech možných diet, co jich jen existuje, jsem došel k závěru, že to není dobrá cesta, protože vždy vede k jo-jo efektu (znám jen jednoho člověka mého bývalého žáka, který po té co radikálně zhubl si stále drží "tajli" a tímto mu skláním poklonu).
Takže teď se řídím tím, co mi velí moje tělo - čili jím to na co mám chuť, jen v rozumném množství.
A tím je má strava zároveň pestrá.

Zimní obědy 2016_2017

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | Web | 2. února 2017 v 12:03 | Reagovat

Až na ten tučný bůček a krevety, bych si pochutnala. Krevety jsem nikdy neměla a tak možná, kdyby mi je někdo vnutil, pak bych posoudila, ale zatím si o nich nechám jen povídat. :-)

2 Jarka Jarka | Web | 3. února 2017 v 10:47 | Reagovat

Mňam, vybrala bych si! :-P
A viděla jsem, že si asi taky držíš "tajli", všude kde byly knedlíky, byly jen dva. ;-)

3 Kamila Kamila | Web | 3. února 2017 v 13:30 | Reagovat

Já bych si něco taky vybrala, tedy, bez toho bůčku se obejdu a to nedržím figuru. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama