Výrobky z mouky

26. října 2016 v 9:57 | Mirek |  Technologie

ROZDĚLENÍ PEKÁRENSKÝCH VÝROBKŮ


I. CHLÉB

· -má nejjednodušší recepturu: mouka + voda + trocha soli

Češi i Němci vyrábějí chléb většinou ze směsi žitné a pšeničné mouky

Výroba je však dlouhá a složitá



Moderní výroba = rychlopříprava chlebových těst s přádavkem droždí a pekařských pomocných zlepšovacích prostředků. Tyto prostředky se však většinou dovážejí a jsou drahé. Klasická příprava kvasu trvá několik hodin.



II. BĚŽNÉ PEČIVO

· -poměrně jednoduchá receptura: hladká pšeničná mouka + droždí + voda + sůl + ENZYMOVÝ PŘÍPRAVEK DIAPOL (někdy i další přísady např: trochu cukru, tuku apod

DIAPOL je kombinací enzymů, výživných přísad a emulgátorů

Běžné pečivo má velmi krátkou životnost (čerstvost), expedovat se má ještě horké, po 4 až 6 hodinách stárne.

Druhy běžného pečiva: rohlíky, housky, veky, dalamánky, bagety

III. JEMNÉ PEČIVO

· -je dražší a má bohatší recepturu. Trochu delší trvanlivost - čerstvé 2 až 3 i více DNŮ v chladném, suchém a čistém! prostředí.

Druhy jemného pečiva: vánočky, koláče, záviny, koblihy - smaží se!

IV. SPECIÁLNÍ PEKAŘSKÉ VÝROBKY

· -jsou rozmanité, např:

1. moučníky

· - blízké cukrářských výrobkům

· - trvanlivost 3-5 dní

2. různé druhy trvanlivých suchých a křehkých výrobků (slané tyčinky, preclíky, suchary, možno skladovat několik týdnů dokonale zabalené a v suchu)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama