Suroviny pro pekaře - droždí

26. října 2016 v 9:46 | Mirek |  Suroviny

PŘEHLED VÝROBKŮ Z PŠENIČNÉ MOUKY




Běžné pečivo: POSTUP VÝROBY

Všechny výrobky se kypří DROŽDÍM

Přímé vedení - droždí se přidá najednou s ostatními surovinami

Nepřímé vedení - droždí se vymísí s částí ostatních surovin na kvasný stupeň, po krátkém vyzrání se přidá zbytek surovin a vyhněte se těsto. Tato metoda se používá v pekárnách, kde není vysoký stupeň mechanizace.

Vyhnětené těsto určitou dobu opět zraje, pak se dělí a tvaruje.



Vytvarované housky, rohlíky apod. se dají do kynárny, kde je vyšší teplota a vlhkost.

Nakynuté těstové kousky se vlaží vodou, někdy se sypou solí, kmínem nebo mákem, pak se sázejí do pece.

Pečení - krátké 12 - 24 minut ve vlhké atmosféře.

Po ochlazení na 30 až 35°C se výrobky odpočítávají a ukládají do přepravek. Co nejdříve se EXPEDUJÍ do obchodu.

Běžné peřivo ztrácí po 4 až 6 hodinách znaky čerstvosti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama