Ochrana zdraví při práci

26. října 2016 v 9:51 | Mirek |  BOZP

HYGIENA A SANITACE V PEKÁRENSKÉM PRŮMYSLU


Cíl - vytvořit podmínky, aby nedocházelo ke zkáze výrobků a surovin

- aby nebylo ohrožováno zdraví lidí


Přísně dodržovat technologické postupy!!!

1. Hygiena: sledujte vliv prostředí na člověka a jeho zdraví. Určuje ZÁSADY, kterými se zdraví urdžuje a chrání!

2. Sanitace: je praktické provádění zásad hygieny a dalších předpisů

Sanitační úkony:



a) čištění - mechanicky nebo chemicky se odstraní nečistoty (voda, saponáty apod)

b) dezinfekce - usmrcení a odstranění mikroorganismů. Nejčastěji pomocí chemikálií (chloramin, SAVO, chlorové vápno)

c) dezinsekce - likvidace hmyzu (šváb, mol...)

d) deratizace - likvidace hlodavců (myší, potkanů...)

Dezinfekci a deratizaci provádějí většinou specializované firmy.



Kontrolní otázky:


1. cíl hygieny

2. co je to H

3. co je to S

4. co jsou to sanitační úkony

5. vysvětli jednotlivé úkony
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama