Mléko

26. října 2016 v 9:59 | Mirek |  Suroviny

Mléko a mléčné výrobky


kapitola: vlastnosti a příprava ostatních surovin

MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Ve většině receptur je sušené odtučněné mléko (je i v Diapolu).

Mléko:

1. zvyšuje výživovou (nutriční) hodnotu výrobku, protože obsahuje plnohodnotné a lehce stravitelné bílkoviny, vitaminy (A, D, E, K, B komplex) a minerální látky (Ca, P)



2. má vliv na chuť i vůni pečiva, na barvu kůrky - díky laktóze (mléč. cukru)

3. emulgační účinky - zlepšuje pórovitost a vláčnost střídky

Mléčné výrobky:

Máslo, sušená syrovátka

MBK = mléčný bílkovinný koncentrát - např: v mašlovacím přípravku novolesk (na potírání pečiva) nebo v dia výrobcích

Otázky:

1.v jaké formě se používá v recepturách mléko nejčastěji?

2.význam mléka v pekárenských výrobcích.

3.mléčné výrobky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama