Srpen 2016

Motto pro dnešní den.

25. srpna 2016 v 11:21 | Mirek |  Vtipy
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
*****************************************************************

Cikánská moudrost:
Pes, který štěká, je nedovařený!
Eskymácká moudrost: Nikdy nejez žlutý sníh!
Francouz si stěžuje:
" V poslední době u nás zdražily i kurvy."
Čech:
" U nás ty kurvy zdražily všechno."

Lidstvo odjakživa zajímají dvě zásadní otázky:

1) Kdo vymyslel práci?
2) A jak to, že ho ostatní nezabili?

A tady je základní otázka:
" Existuje život po svatbě? "


"A moudrost na závěr "
Pokud si chcete celý den udržet dobrou náladu,
měli byste obejmout alespoň osm lidí.

A nebo, dát alespoň jednomu pořádně přes držku!!!

Salami s fazolemi

19. srpna 2016 v 10:45 | Mirek |  Hotovky

Ring Salami Alias Chorizo.

viz: Salami
A k němu bílé fazole v tomatě.
Jednodušší a rychlejší oběd snad ani neznám. Salám jsem vyndal z obalu, oloupal (jen tu část, kterou jsem se rozhodl sníst), nakrájel na tenká kolečka a jěště na půl. Pak jsem ho dal na pánvičku prohřát. Jak se popustil tuk, tak jsem tam vyklopil jednu konzervu fazolí a vše prohřál. Pak už stačilo jen nandat na talíř, k tomu krajíc chleba a debužírovat.
Mám to od svého otce, ten ale tvrdil, že to jsou sojové boby a dával do nich ostravskou klobásu.

Letní obědy

18. srpna 2016 v 12:03 | Mirek |  Hotovky
Text tohoto článku je velmi krátký.
Tvoří ho jenom opdkaz na galerii.
Obrázků je totiž tolik, že by byl článek těžko čitelný.
***

Letní obědy

***

Ring Salami

18. srpna 2016 v 11:07 | Mirek |  Poživatiny

Alias Chorizo.

Fermentovaný, na slunci sušený.
100 g salámu vyrobeno ze 160 g masa.
Obsah tuku max. 47 % (což je hodně!!!).
Obsah soli 6 % (což je také hodně!!!)
Takže si člověk nevybere.
Chutná mi víc než pravé Španělské Chorizo.

Vyvážená strava

13. srpna 2016 v 10:44 | Mirek |  Hotovky

Vyvážená neboli racionální strava.

To u mne znamená střídání tučných jídel s dietními, mastných se suchými, sladkých s kyselými, atp.
Tak jako například v posledních dnech ...

Ruské vejce

9. srpna 2016 v 8:49 | Mirek |  Poživatiny

nebo Henryho vejce?

Byla doba, kdy se název Ruské přestal nějak používat. Asi nějaký odpor ke všemu, co bylo ze směru na východ od nás. To Henryho vejce bylo co se týká použitých surovin trochu jiného složení. V současném Ruském vejci mi většinou chybí kousk sardinky, kapie a plátek sýra. Bývalo v takovém bílém plastovém kelímku - mističce.
Já jsem měl teď Ruské vejce v aspiku, což je asi velká zvláštnost.
Od určité doby stanovili zákonodárci povinnost uvádět na etiketě obalu údaje i o složení polotovarů - čili jakýsi rozklad.
Třeba vlašský salát je zároveň hotový výrobek a zároveň jindy polotovar, jako například u toho vejce.
Tím ovšem řada použitých surovin a ingrediencí značně narostla. A zároveň vidíme mnohonásobně více těch nám zdánlivě nebo dopravdy škodlivých chemických látek.
Až jsem se zhrozil.

Co to je?

8. srpna 2016 v 11:42 | Mirek |  Poživatiny

... za svinstvo?

Koupili jsme na Ramzovské pouti 7.8.2016 ve stánku se zeleninou.
Čili něco jako na "farmářských trzích" - jsme si mysleli. Že kupujeme nějakou kvalitu.
Jak to dopadlo vidíte na obrázku.
Jsou to broskve, ale buď jsou přezrálé, nedozrálé, nebo shnilé???Křičící

Pár hotovek z posledních dnů

5. srpna 2016 v 10:02 | Mirek |  Hotovky

Pro inspiraci,

když vás nenapadá, co budete vařit.
***

Asi jsem ochutnal, ale ...

3. srpna 2016 v 9:00 | Mirek |  Poživatiny

... nikdy nejdl a ani asi nebudu.

Je to spíš určeno dětem.
Koneckonců je to velká a nikdy nekončící cílová skupina.
Co jsem vypozoroval, tak naše děti si to přidávají do misky se studeným mlékem.
Now with Vitamin D. Start Super! Hlásá obal.