Červenec 2016

Tak jsem si ríkal, jak si nepochutnám

23. července 2016 v 16:48 | Mirek |  Poživatiny

Špatná nebyla.

Paštika s kachními játry s Portským vínem. Pikok - Alimpex.
100 g, tak akorád pro chlapa, ale najedli by se z toho dva. Byla hodně ostrá a stačilo k bagetě málo.
Sacharidy kupodivu v pohodě. Na jedno balení jen 3,5 g. Soli 2 %, to je tak akorát.
***
Když jsem si pak ale přečetl složení, tak jsem si myslel, že to (s prominutím) vyndám teplé zpět na talíř... Je to až

Cider

23. července 2016 v 16:32 | Mirek |  Poživatiny

STRONGBOW

Apple ciders
Gold Apple
Lehký , ovocný alkoholický nápoj vyrobený ze sladkých a kyselých jablek.
Opravdový cidernejlépe osvěží podávaný na ledu.
***
Přirozená vůně a osvěžující kyselost jablek vytvářejí příjemnou a svěží chuť opravdového cidru.
Cidr (zkvašená jablečná šťáva z koncentrátu s glukózou) pasterizovaný. Baleno v ochranné atmosféře.
Složení: voda, jablečná šťáva z koncentrátu, glukózo-fruktózový sirup barvivo: karamel, kyselina: kyselina jablečná, oxid uhličitý, antioxidant: dusičitan draselný, přírodní aroma.
Amsterdam, Holandsko.
330 ml
Alk. 4,5% obj.

Sociální síť

21. července 2016 v 11:30 | Mirek |  Ich
"Lícokníga" 40. let minulého století.
***
Měli jste nebo ještě máte také takovou?
Říkalo se jí PAMÁTNÍK.

China Fish with vegetables

21. července 2016 v 11:06 | Mirek |  Poživatiny

Opečená ryba se zeleninou na čínský způsob.

Rybičky mám rád.
Ale například uzenou makrelu jsem neměl hodně dlouho.
Občas si dám nějaké rybičky v konzervě. Klasika jsou sardinky v oleji, občas "narazím" i na šproty. Dobrá je makrela ve vlastní śťávě. V Lídlu si rád vybírám rybí kopnzervy se zeleninou nebo v různých omáčkách.
Nedávno mě v Bille zaujal obal konzervy, tak jsem ji koupil. Udělal jsem dobře. Byla to opečená sardinka oblá (Sardinella aurita) odlovená v středovýchodním Atlantiku pomocí vlečné sítě.
Když už jsme země, která nemá moře, tak aspoň taková připomínka.

"kotyš" - vynikající

21. července 2016 v 10:02 | Mirek |  Poživatiny

Také se od sebe různí ...

Cottage Cheese je také jiný výrobce od výrobce, možná i jiná šarže.
Tento byl vynikající. Kuličky plavaly ve smetaně a byly takové "pukací", podobně jako pravý kaviár.
200 g (4 % tuku; 3,8 g sacharidů/100 g)

Jemný sýr FUJ

21. července 2016 v 9:52 | Mirek |  Poživatiny

Není sýr jako sýr.

Jméno je stejné, ale jiný výrobce.
Po otevření, strhnutí hliníkové fólie bylo na jedné straně jakoby "blátíčko" a na druhé tvrdá hmota. Museljsem to promíchat, což šlo v kelímku špatně. Příště to celé vyklopím do misky a řádně prohnětu, aby se z toho stal homogenní mazací sýr.
Chuť taková "ementálová", což mi moc nešmakovalo.
Viděl jsem v regálu ještě variantu se šunkou, ale raději mám ty bez příchutí.

Dražovaná mléčná čokoláda

16. července 2016 v 12:10 | Mirek |  Poživatiny

To je název, co?

Žádné tajemství - obyčejné LENTILKY.
Vnučka byla u nás na prázdninách a hrála si. Rozebrala obal od lentilek, obkreslila plášť, vystřihla z kreslenky a znovu slepila. Fungovala i s tím patentním uzávěrem. Pak ho ještě ozdobila.
***
***

Kozí sýr

16. července 2016 v 11:57 | Mirek |  Poživatiny

I když né tak úplně.

Stačí se podívat na složení.
Je to čerstvý sýr z kravského mléka s kozím sýrem (3 %) zrajícím v kraji Poitu.
Proto jsem tam tu "capinu" tak necítil?
Jinak sýry PRÉSIDENT Rondelé jsem si oblíbil, zejména ten s vlyšskými ořechy. A když si tam ještě přidám vlastní "vlašáky", tak je to bomba.

To kukuřičné plátky jsou jiné kafe

16. července 2016 v 11:47 | Mirek |  Poživatiny

Křehký plátek kukuřičný se sýrem.

Obsah sacharidů ani neuvádím, protože je to v podstatě samá mouka a mouky je ze tří čtvrtin škrob a škrob je polysacharid.

Knäckebrot

16. července 2016 v 11:38 | Mirek |  Poživatiny

Lehce, ráno, sladce a večer.

Dobrý slogan od Racio.
Knäckebrot, vyrobený ve Velké Británii.
Zdealeka mi tak nechutnal, jako ten minule. Uvažoval jsem nad tím, čím to je a pak jsem na to přišel. Je neslaný (i když ve složení uvedená je)! Jestli už jste někdy jedli chléb, do kterého pekař zapomněl dát sůl, tak je vám to jasné. Nehledě k tomu, že z pece vytahuje "létající talíře".

Recepty z Olomouckých tvarůžků

16. července 2016 v 11:17 | Mirek |  Recepty

Dnes jsem koupil.

Recepty,které doporučuje výrobce: