Červen 2016

Jsou takové,jako byly kdysi?

26. června 2016 v 10:25 | Mirek |  Poživatiny

Cukrovinka

s tekutou náplní s rumovou trestí 75,5 %, máčená v tmavé polevě 24,5 %.
Ve složení by mi mohl vadit palmový olej, i když nevím proč? Jsem ovlivněn jeho haněním v médiích a nevím, jestli jeho kritika - resp. negativní postoj k němu je objektivní.
A zase se člověk dozví více ze slovenského překladu. Protože v češtině nevím, co je to Shea, kdežto ve slovenštině jsem hned chytřejší, je to olej ze semen maslovníka.Smějící se

Špagety podle Lubora Kostelky

22. června 2016 v 12:43 | Mirek |  Recepty

Použijeme nejlépe Iberijský špek.

Na pánev dáme popustit kostičky špeku. Pak přidáme 3 až 4 stroužky rozmačkaného a nesekaného česneku. Necháme ho provonět, přidáme dobrý kečup a prohřejeme.
Špagety uvaříme obvyklým způsobem. Servírujeme na talíř a můžeme zasypat strouhaným sýrem.
***
***
***

Dobrou chuť!

***

Že by se blýskalo na lepší časy?

22. června 2016 v 11:58 | Mirek |  Poživatiny

Jedna vlaštovka jaro nedělá,

takže velký optimismus mě nepolévá.
Ale.
Česká jablka.
Hurá!
***
***