Duben 2014

Světlo na konci života?

20. dubna 2014 v 11:27 | Mirek |  Poživatiny

Tak nějak to mysleli?

To asi ne, spíš jako lehký - dietní = zdravý.
Použito vegetariánské siřidlo, povrchová vrstva ošetřena barvivem annatto a konzervantem nattamycin. Tak teď už jsem doma!

Old = starý?

20. dubna 2014 v 11:17 | Mirek |  Poživatiny

U sýrů zřejmě platí, čím starší, tím lepší = tím dražší.

U nás u lidí je to možná naopak.
Nejsem si jistý, ale částka 529 korun je zatím můj cenový rekord.
Ale, když je to v tzv. "krmítku", což je lidový název pro část výstavní plochy-regálu, kde jsou poživatiny ve slevě, nekupte to.
***
***
A na závěr jedno tajemství, děsně tajný. Manželka je racionalizátorka národů a vymyslela metodu. Nakoupenou směs různých tvrdých sýrů ve slevě (mnohdy i patky a odkrojky) nastrouhá a smíchá. Je to vynikající přehlídka chutí na špagety, rizoto i chléb s máslem.
p.s.: Teď nevím, jestli bych tuto informaci neměl zpoplatnit!

Proč je ta jedlá plíseň modrá?

20. dubna 2014 v 11:05 | Mirek |  Poživatiny

A je vůbec jedlá?

Jeden léčitel - HONZA - nám plísňové sýry z jídelníčku vyřadil. Údajně máme v těle dost škodlivin, než abychom tam další přidávali. Spíš se jich potřebujeme zbavit.
A obsahuje-li penicilín, nemáme už tak antibiotika nadužívaná?
A 379 za kilogram je možná dost vysoká cena za zdraví/nezdraví.

Již od roku 1919

20. dubna 2014 v 10:48 | Mirek |  Poživatiny

Chodurovy šunkové delikatesy

Poctivá receptura bez náhražek.
Výběrová vepřová kýta.
Moravská šunka výběrová

Tříhvězdičkový

20. dubna 2014 v 10:36 | Mirek |  Poživatiny

Špičková kvalita.

Na Metaxu by bylo těch hvězdišek trochu málo, ale na:
Lyonský salám???

To by bylo peněz ...

20. dubna 2014 v 10:22 | Mirek |  Poživatiny

... kdyby se mělo za každou surovinu nebo ingredienci platit zvlášť.

Se zpoplatněním některých by byl možná problém. Například dým z jedlového dřeva. Překvapený Ještě jsem neotevřel a nechutnal, takže jsem zvědav na salám s třešňovicí (že by ta třešňovice z Valašska?). Také netuším, proč je hořčice alergen?

Myslet znamená h**no vědět

19. dubna 2014 v 10:32 | Mirek |  Poživatiny

Říká jedno přísloví nebo trošku přisprostlá lidová moudrost.

Myslel jsem si, že Cottage už na blogu mám, ale když jsem dal do: vyhledat - tak nic nenalezeno.
Některá víčka, kelímky a etikety skončí v koši tříve než se dostanou pod scanner a obsah dříve v žaludku, než ho stačím vyfotit.
Tak jsem si našel onen vynikající sýr v GALERII.
A ejhle! Vyplavalo na povrch zajímavé srovnání.

"Zapomněla vážení na jahody mražený".

19. dubna 2014 v 10:07 | Mirek |  Poživatiny

Zpívá Jiří Schelinger ve známé písni.

Možná příště koupím ty v igelitu balený.
Protože čerstvé jahody ze Španělska nic moc. Bez valné chuti. Při zavřených očích by měl možná leckdo problém hádat, co to vlastně jí.

Zajímavá kombinace

19. dubna 2014 v 9:52 | Mirek |  Poživatiny

Zdravá/nezdravá

I když podle posledních výzkumů je prý čokoláda velmi zdravá a našemu organismu prospěšná.Jen musí být 70% a výše.
Jak je to s náhrážkou vyrobenou z karobu masmédia nehlásají.
Přesto, že je to výrobek z rýže, tak celiakik si ho asi nekoupí, protože je tam varování, že může obsahovat stopy lepku. Čert ví, odkud se tam bere???

Zajímavý lusk

19. dubna 2014 v 9:40 | Mirek |  Poživatiny

V krabičce s kořením upadl téměř v zapomenutí.

Ale i kdyby se nepoužil je pěkně zabalený a vypadá krásně.
První obal je podobný, jak jsou například tužkové baterie a pod. Vniřní, druhý obal je vlastně taková labolatorní skumavka s plastovým špuntíkem, jako od lékovky.

Blivajs

19. dubna 2014 v 9:29 | Mirek |  Poživatiny

To je teda DELIKATESA!!!

Slováci aspoň říkají npochůťka. Tak nějaké pochutiny - po našem koření, tam asi budou....
Obsah tuku a trochu "masa" moc názvu šunková nesvědčí.

Klasika

16. dubna 2014 v 21:48 | Mirek |  Poživatiny

Koncert chuti

I když tentokrát není českým patentem.

LUČINA

16. dubna 2014 v 21:42 | Mirek |  Poživatiny

To je značka jak se patří.

Ještě pořád máme na co být hrdí.
Jen aby to vydrželo.
Například pomazánkové máslo je přímo excelentní i ti de**lové nám ho chtějí vzít!!!
Stejně tak výborné jsou tyto smetanové termizované sýry:

I vanilkový není špatný

16. dubna 2014 v 21:32 | Mirek |  Poživatiny

Pudink

Jako malý, lehký dezert dost dobrý.

Reklamní tah

16. dubna 2014 v 21:24 | Mirek |  Poživatiny

Je to pro děti!!!

Co by jste pro své děti neudělali ...

Vánočka s rozinkami

16. dubna 2014 v 21:05 | Mirek |  Poživatiny

Tentokrát se jim moc nepovedla.

Jinak od nich kupujeme výborný typický středoevropský žitno pšeničný konzumní kmínový chléb vedený na vitální žitné kvasy.

Stoprocentně bez!

13. dubna 2014 v 10:19 | Mirek |  Poživatiny

Údajně,

aspoň podle informací, které nám věší na nos výrobce.
Věříte jim?