Březen 2014

Kýho Výra

28. března 2014 v 16:00 | Mirek |  Sranda

Najdete deset rozdílů?

Stačí jen jeden, ale fakt dobrý, to se jim povedlo ...

Hotovky

26. března 2014 v 18:48 | Mirek |  Poživatiny

Vím, že se z mnohých kuchyní často ozývá:

"Co mám dneska zase vařit? Mi už dochází fantazie."
Přicházím tedy na pomoc!
Nahlídněte do mé galerie na hotovky a nechte se inspirovat.
Tady je malá ochutnávka z posledních dnů:

BIO

18. března 2014 v 16:55 | Mirek |  Poživatiny

Bio potraviny nekupujeme

A to minimálně ze dvou důvodů. Za prvé, příliš nedůvěřuji tomu, že to opravdu pochází z nějakého ekologického zemědělství a za druhé, kvůli vysoké ceně. Například u nás v minimarketu BILLA je zelenina hned u vstupu, ještě jsem neviděl, že by z těch pár regálků někdo něco bral, takže to tam leží bůhví jak dlouho, a pak ta cena.

Není játra jako játra

14. března 2014 v 18:56 | Mirek |  Poživatiny

Nebo nejsou játra jako játra?

Ať tak nebo tak, tak dlouho jsem vybíral, až jsem přebral.

Řídký, tekoucí, až vodový

9. března 2014 v 16:26 | Mirek |  Poživatiny

Tavený sýr se šunkou

Sušina 38%, tuk v sušině 60%, Energie 1300kJ ve 100g
Hmotnost 130 g, taková jednohubka. A jinak takový, jak jsem napsal v nadpisu.
Takže raději nebrat, i kdyby byl sebelevnější.
***
***
***

***

Lasturovitý lom

2. března 2014 v 4:19 | Mirek |  Poživatiny

Jedno z kritérií, jak má vypadat

Nesmí být mazlavé, musí se pěkně v rukách rozdrobit.
Kdysi se říkalo: "Běž koupit za 50 haléřů droždí" . O nějakém instatním, sušeném - v prášku jsme si mohli nechat jen zdát. Koneckonců nabylo ani Nescafe, ani hotová jíška.

Ricotta

2. března 2014 v 3:50 | Mirek |  Poživatiny

Šáhl jsem do lednice a vzal první lepší barevný kelímek, který byl po ruce

Jako svačinu do školy.
Normálně si do práce svačiny neberu. To je jen vyjímka, pokud mi svědomí nedá a nechci porušit zásadu, že mám jíst pravidělně a hlavně snídat! Jsou však občas dny, kdy do sebe o půl šesté ráno nic nedostanu, i kdybych sebevíc chtěl. To je tehdy, když před tím večer večeřím několikrát, naposledy třeba o půlnoci. Smějící se

Lepší jsem dosud nejedl

2. března 2014 v 3:30 | Mirek |  Poživatiny

Tresčí játra jsem měl rád odjakživa

To však neznamená, že bych se jimi cpal nějak často.

Dobrý sýr

2. března 2014 v 3:06 | Mirek |  Poživatiny
Narazili jsme náhodou zase na jeden vydařený
Příjemná,lehce navinulá chuť křenu a maličké kousky šunky, dobře roztíratelný.
***
***
***