Duben 2013

Gastronomická nostalgie

30. dubna 2013 v 17:26 | Mirek |  Ich

Vařené vepřové koleno,

nemusí být vždy s hořčicí a křenem, a k tomu čerstvý chléb nebo křupavý rohlík.
Ovar, teplá sekaná a tlusté párky patřily ke koloritu bufetů. Bufety se vytratily. Nahradily je fastfoody nebo bistra. A bohužel nedošlo jen k "přemalování firmy", ale i ke změně obsahu.

Tak, a můžu vyrazit

27. dubna 2013 v 8:45 | Mirek |  Ich

Protože jsou splněny dvě podmínky.

Za prvé konečně slezl ten protivný sníh a za druhé koupil jsem si nové zdroje.
Již dříve jsem objevil u svého "dvorního" prodavač ve Foto-kino, že existuje dosud nevídaná novinka, a sice "zázračné"
baterie, které se samovolně nevybíjejí. Otravovalo mě, a to značně, že jsem si nabil do zásoby baterky a než jsem je použil, tak byly vybité. Dal jsem je do foťáku, udělal jsem pár "výcviků" a mohl jsem jít domů.

Ach ty "panoramata"

13. dubna 2013 v 18:48 | Mirek |  Ich

Naučil jsem se vytvářet panoramatické snímky.

Hurá, hurá, hurá!!!
To, to, ale trvalo, co?
Nutnou podmínkou je, aby jste tu sérii snímků už nafotili tak - s tím úmyslem, že je budete chtít později složit do panoramatického snímku.

Revitalizace 13/4

13. dubna 2013 v 18:22 | Mirek |  Kde domov můj

***

Za nějaký čas později.

Uklizeno - a co dál?

Zatím je změna dosti značná, ale to je velkou měrou zmizejícím sněhem, ne?
Porovnat můžete s koláží ze staršího článku Revitalizace 4/4.

Stydím se

5. dubna 2013 v 20:59 | Mirek |  Ich

Stydím se více ...


... stydím se nejvíce.
Letos jsem "zazdili" -opomněli (jak krásná výmluva), dát za okno krmítko pro ptáčky. Přitom jsem svého času vynaložil nemalé úsilí pro to, abych ho sehnal, aby bylo podle mých představ, aby bylo festovní (betelní), aby bylo vyrobena profíkem, z masivu, ...
Manželka ho pak natřela poctivě místečko vedle místečka "lodním" průhledným - bezbarvým lakem, aby vydrželo nepřízeň počasí.
Předtím jsem totiž vyrobil svou variantu podle nějakého "receptáře", nebo "loskutáka" v papírové - kartónové verzi. Ani nevím, kde skončilo.
Zato, kde je ta "hodobóžová" vím docela přesně.
Pořád jsem si říkal, že letos žádný sníh nebude. Zprvu to tak dokonce i vypadalo. Pak jsem se vymlouval, že stejně to brzy roztaje a nestojí to už na tu chvilku za to.
A to mám zato. Čím více jsem si to z čiré lenivosti říkal, tím více mi to dělala a dělá zima naschvál. Jak už to tak v životě bývá, že?
A teď je mi všech těch kosů černých, vrabců domácích, vrabců polních, hrdliček zahradních, sýkor koňader a modřinek, stehlíků obecných, zvonků zelených, strakapoudů, datlů černých, brhlíků lesních, káně lesního, krahujců obecných, sov, kachen divokých, labutí velkých, slípek zelenonohých, lysek černých, potápek malých, racků, nejčastěji chechtavých, orlů mořských, pěnic černohlavých, rehků domácích, budníčků menších, čápů bílých, brkoslavů chocholavých, křivek obecných, ořešníků kropenatých, čečetek zimních, pěnkav jikavek, drozdů kvíčal, havranů polních, krahujců a strnadů obecních líto.
Když se dívám na tu vysokou, souvislou vrstvu sněhové pokrývky, pod kterou se všichni ti "zpěváčkové" nedostanou.
Naštěstí jsou v domě i soucitnější spolubydlící, kteří rozmístili jiná tři krmítka.
To jsem si oddychl.

Revitalizace 4/4

5. dubna 2013 v 20:03 | Mirek |  Kde domov můj

***

Komentář netřeba


A zase téma sýry

1. dubna 2013 v 17:16 | Mirek |  Poživatiny

Je to dilema

Tvrdý, tvrdší, nejtvrdší, nebo mazací?
Ty měkké - mazací se dobře hodí například na zmiňovaný Knäckebrot

SELECTION DELUXE EXCLUSIVE

1. dubna 2013 v 16:45 | Mirek |  Poživatiny

Nic moc exkluzivního jsem na ní neviděl.

Tento punc jí měly asi dát lanýže. Vyhledávaná pochoutka. Jenže, jelikož nevím, jak mají vlastně chutnat, tak jsem to nemohl náležitě ocenit.

RISCOSSA

1. dubna 2013 v 16:35 | Mirek |  Poživatiny

PASTA DI SEMOLA DI GRANO DURO
TAGLIATELLE di semola


Semolinové těstoviny sušené.
Složení: Semolina z tvrdé pšenice (Triticum Durum), voda.

Knäckebrot

1. dubna 2013 v 16:20 | Mirek |  Poživatiny

Stále existuje

a je stále vynikající!
Vyrobený ve Finsku, ale patent na něj mají myslím Švédové.