Březen 2013

Racionální strava

17. března 2013 v 20:09 | Mirek |  Tloušťka

Myslím, že dietou bych to nenazval

Nudle, tvaroh,máslo, česnek, pažitka, sůl, pepř a parmezán.

Jak se krájí... strom

17. března 2013 v 20:00 | Mirek |  Kde domov můj

Zřejmě je teď ta pravá chvíle

Myslel jsem si zprvu, že ořezávají ten obrovský kaštan. Až při bližším prohlédnutí fotek jsem zjistil, že brali míru nějakému smrku.

Výuka němčiny

15. března 2013 v 8:34 | Mirek |  Poživatiny

Občas se můžeme díky obchodníkům lecčemu přiučit.

Například, že GDA je DDD, čili dení doporučená dávka.
V tomto případě v patnáctigramové porci jen 26 kcal což je 1% GDA.

Klasika

15. března 2013 v 8:18 | Mirek |  Poživatiny

57%

EIDAM
Přesto, že je z Polska, doufám, že bude dobrý. Je tvrdý jako kámen a věřme, že je opravdu vyroben z mléka.
Je to pravda, že na smažení je nejlepší ta nejobyčejnější cihla? Čím méně procent tuku, tím lépe?

Český parmazán

15. března 2013 v 8:01 | Mirek |  Poživatiny

Grano padano

Vyrábí se u nás (myšleno Česko) a exportuje se do Itálie, kde ho vydávají za originál. Ale proč ne? Vždyť máme pověstné "naše zlaté české ručičky", tak proč by se to nemělo vztahovat i na mléčné výrobky.

Pivní šunka

15. března 2013 v 7:53 | Mirek
To znamená, že při její výrobě bylo použito pivo, nebo řezníci popíjeli v práci pivo, nebo se musí zapíjet pivem, abychom ji co nejlépe vychutnali, a aby tak vynikly všechny její vlastnosti?

Co je to šunka z vepřové pečeně nevím

15. března 2013 v 6:50 | Mirek |  Poživatiny

Tak se pokusím si to sám sobě vysvětlit

Výrobce to popisuje na etiketě, a my si ukážeme, odkud ten zázračný kousek pochází, na obrázku porcování pašíka.

A šunka?

15. března 2013 v 6:31 | Mirek |  Ich

... tak mi už nějak "leze krkem".

Vůbec nějak poslední dobou mi maso obecně moc "nejede".
Proč to kupujeme?

Teď už mě to tak nebere

15. března 2013 v 6:09 | Mirek |  Ich

Byl jsem ještě do nedávna a odjakživa párkový maniak.

Kdyby existovala nějaká nemoc, nebo úchylka - závislák na uzeninách, tak jsem to já - úchylák. Smějící se
Teď mě to už tak nebere. Někdy dokonce hříšně uvažuji o nudlích s mákem. Jen "zemlbábu" ještě pořád jaksi nemusím.

Zarazilo mě to ...

15. března 2013 v 5:44 | Mirek |  Ich

... jak tak malé dítě

může vědět něco o tom, co je to, nebo kdo je to Picasso.

Kaiser raznice

13. března 2013 v 13:38 | Mirek |  Pekařina

Jedna moje blogová známá napsala článek o známých houskách/žemlích.

Běžně se jim říká kaiserky.

Opět LIDL

10. března 2013 v 17:44 | Mirek |  Poživatiny

A jeho páročky/buřtíky

Důležitý je návod na přípravu! To se jen tak nevidí!

Nuts Royal

10. března 2013 v 17:32 | Mirek |  Poživatiny
***

Směs jader suchých skořápkových plodů.

Pregnantně popsáno. Ani tam nemusel být obrázek, snad jen pro ty, kteří neumějí číst, nebo pro ty, kteří neumějí ani jeden z 25 jazyků.

Po trojí slevě za 100 Kč/kg

10. března 2013 v 17:19 | Mirek |  Poživatiny

A to je to jen nějaký závin.

Takže je tam kromě čistého masa zavinuté ještě 40% bůhví čeho.

Trieda akosti: špeciál

10. března 2013 v 17:03 | Mirek |  Poživatiny
***

Špeciál znamená česky nejvyšší jakost.

Možná jsem to už někdy použil, ale jako děti jsme říkali: super-anti-kontra-multi-extra-unikátní