Listopad 2012

Zase ta krabička - nádherný obal

25. listopadu 2012 v 6:53 | Mirek |  Poživatiny
Byla tím faktorem, který mě přiměl natáhnout ruku do regálu a přemístit zboží do nákupního vozíku. Sledě v remuládě (kovář říkal: "Kup mi ty rybičky v té "remundě"."), jsem si také občas koupil. Byly to asi sledě v takové bílé, husté omáčce.

Nejvyšší třída jakosti

25. listopadu 2012 v 6:35 | Mirek |  Poživatiny

Na svačinku do školy dostaly děti šunku.

Krajíc chleba, na něm jeden obří plátek šunky přeložený na půl (hustě přečnívala přes okraje) a to celé překrojené na půl a dané na sebe. Asi se na to malá dětská pusa špatně otvírala, ale nestěžovali si.

Zvítězil na celé čáře

25. listopadu 2012 v 6:22 | Mirek |  Poživatiny

Před šiškama s léstrem ze školní jídelny.

Dal jsem Adélce vybrat, a byla to jasná volba.
Možná i díky krásnému, barevnému obalu, ale neznámá věc to pro ni není.

69 Kč za kilo masa -

24. listopadu 2012 v 4:37 | Mirek

- vepřového, je asi dobrá cena.

A jsou obchodníci, kteří na rozdíl od jiných plýtvajících papírem, šetří naše lesy.
A za to jim patří dík.
Až tak, že se jim na účtenku už nevejde cena za kilogram. Tak jsem si to zvážil vydělil, vynásobil a napsal průpiskou na zadní stranu.

Rodilí mluvčí z Anglie nebo z "júesej"

24. listopadu 2012 v 4:26 | Mirek |  Poživatiny

Zbystřete, prosím.

A pomozte mi s překladem.
Kdyby to bylo "paruski", tak bych se neptal, ruštinu jsem studoval celkem 16 let.
A maturoval z němčiny.

Máme také výrobky z CHZO

24. listopadu 2012 v 4:10 | Mirek

S chráněným zeměpisným označením.

Např.: Karlovarské oplatky, Olomoucké tvarůžky, Hořické trubičky, Pardubický perník, Třeboňský kapr, Karlovarský suchar, Štramberské uši, ... (22)

"Unizono"

24. listopadu 2012 v 3:56 | Mirek |  Poživatiny

Začíná mi to připadat všechno tak nějak na jedno brdo.

Nevím, co je to brdo, ale teď mluvím o sýrech.
I když je sýr z úplně jiného hyper-giga-super obchodu, vzdáleného od nás třeba 100 km, a má jiný název, tak chuťově, je to tak nějak pořád stejné. Bodejť, je to přece pořád sýr.

Taková nějaká jiná, divná chuť

24. listopadu 2012 v 3:44 | Mirek |  Poživatiny

Tentokrát trošku LÍDL - tytyty!

Ale jen tak málo.
Protože za to, že máme každý jinou chuť, stejně jako jiný vkus, výrobce nemůže.

Sýrů není nikdy dost

10. listopadu 2012 v 4:31 | Mirek |  Poživatiny
Takové ty běžné sýry, jako Eidam, Čedar, Gouda a spol, trochu splývají a jsou tak nějak běžné a všední.
Ještě tak před dvacítkou let neměl haviř z dolu Hlubina nebo slevač z NHKG ani ponětí o tom, co je to Parmigiano-Reggiano nebo Gran Moravia.

Jednou za rok, není dvě balení týdně

10. listopadu 2012 v 4:05 | Mirek |  Poživatiny

Takže zdravý a imunní nebudu.

Malé pitíčko mně nezachrání.

Nevím, čím to je, ale ...

10. listopadu 2012 v 3:59 | Mirek |  Poživatiny
Špagety máme mnohem, mnohem, ale opravdu mnohem raději, než třeba kolínka.
Přitom je to ze stejného těsta a oboje jsou těstoviny.

Opět špičková kvalita

10. listopadu 2012 v 3:52 | Mirek |  Poživatiny

Z německa, dušená, uzená, krájená, tenké plátky.

Z krůtích prsou.

Ve velikosti XXL.

Kukuřici fakt nemusím

10. listopadu 2012 v 3:40 | Mirek |  Poživatiny

... a extrudované výrobky také moc ne.

Tohle bylo ale v tak zvláštní kombinaci, podobně jako čokoláda s chilli, že jsem to snědl.

Mošt není juice

10. listopadu 2012 v 3:33 | Mirek |  Poživatiny

Nebo je?

Já nevím.

Chutná jablečný juice stejně jako jablečný mošt?
Dost možná. nebo aspoň podobně. Vždyť je oboje z jablek, aspoň doufám.
Všiml jsem si nedávno velké krabice v hypermarketu, neodolal jsem a koupil, protože se mi zdálo být 5 litrů za 99 Kč jako dobrá volba. A udělal jsem dobře. Mošt chutnal tak, jak si to pamatuji z doby, kdy jsme ho lisovali v moštárně z vlastních jablek - tedy skoro.