Září 2012

Z pečené šunky jsem "na větvi" nebyl.

28. září 2012 v 5:08 | Mirek |  Poživatiny

Údajně exkluzivní výrobek.

Vyrobený v Tyrolsku.

Tyroláci mají také asi jiné chutě.
Napřed ji uvařili a potom upekli.

GOUDA

28. září 2012 v 4:45 | Mirek |  Poživatiny

Plátkovaný přírodní plnotučný polotvrdý sýr s pepřem.

To je přívlastků co?

***


Také volakési "čudo".

28. září 2012 v 4:34 | Mirek |  Poživatiny

By možná, tak nějak, řekli naši bratia slováci.

Nevíte někdo, co to je?

Řekněte sýýýýýr ....

28. září 2012 v 4:23 | Mirek |  Poživatiny

... vyzývá vtipný text doplněný "smajlíkem".

Na obalu eidamského salámového polotvrdého sýra plátkového.

Tak akorát pro dva ...

28. září 2012 v 4:13 | Mirek |  Poživatiny

... na malou snídani nebo brzkou svačinku.

Na stojáka u auta.
Za deset korun, to asi jde, uznáte?

Čerstvý sýr s paprikou a cibulí z Dánska

28. září 2012 v 4:08 | Mirek |  Poživatiny

Je takový zvláštní...

Zaujal mne už na pohled a potvrdilo se, že kupujeme očima.
Nehledě na to, že byl opět VE SLEVĚ!!!

Mandle NE v čokoládě, ale ...

28. září 2012 v 3:59 | Mirek |  Poživatiny

... v takové cukerné krustě.

Dlouho jsem je v takové úpravě neviděl. Až teď v LÍDLU na Alpském týdnu. Už na obrázku na letáku, mně to praštilo mezi oči a ozvala se chuťová paměť. "Běžel" jsem je koupit, a když jsem je rozbalil a ochutnal, tak to bylo ono. Tak, jak jsem si je pamatoval z dětství. Jenže jsem koupil jen jeden "pytlíček", takže už NÉÉÉNI.

Na to, že je "průmyslová", tak ...

27. září 2012 v 20:49 | Mirek

... se dala jíst.

Až nad poměry dobrá.

Postavička ham ham ...

27. září 2012 v 20:23 | Mirek |  Poděkování, i ne

... z toho asi nebude.

Ale zato je to mňam mňam.

Žitný chléb

22. září 2012 v 10:29 | Mirek |  Poživatiny

To žitný chléb z potravinového řetězce Penam byl opravdu hnus, téměř k nejídlu.

Za žitný chléb byl dříve považován Moskevský chléb. Pamětníci by možná spolu se mnou zvolali: "To bylo žrádlo!"
Ještě několik let po revoluci jsme v naší pekárně s úspěchem pekli téměř samožitný chléb ( Ž/Pš-90/10) díky firmě Kontinua Praha pomocí jejich přípravku Formstabil.

Žervé – delikatesa

22. září 2012 v 10:04 | Mirek |  Poživatiny

Tvrdí výrobce. Do jisté míry má pravdu.

Jemnost, delikátnost (jemný, lahodný, jemnocitný, taktní, ožehavý, choulostivý, vyžadující obezřetnost). Pochoutka, lahůdka, specialita neboli zvláštnost.

Tak obezřetnost snad nevyžaduje, ožehavé téma to není, díky černému pepři, kterého je tam dost ho mnozí za jemný považovat nebudou, lahodným bych ho docela i nazval, takže jemnocitným návštěvám ho s mírnou dávkou taktu můžete klidně předložit.
Speciální a zvláštní rozhodně je, pochutnal jsem si, takže bych ho za lahůdku s klidem považoval.
***
***
***
Pochvalu si zaslouží také to, že byl velmi inteligentně zabalen v "nakrabaceném" alobalu.

To je on

22. září 2012 v 9:36 | Mirek |  Poživatiny

Nejdražší sýr na světěSmějící se

Já jsem aspoň zatím dražšší nezaznamenal, ale žádný velký "sýroznalec" nejsem.

Psal jsem o něm nedávno.


Nejlepší je stejně klasika.

22. září 2012 v 8:55 | Mirek |  Poživatiny

Takové ty vymyšlenosti a pseudo "novinky" většinou stojí "za prd".

Není, jak stará poctivá klasika.

Zase ten vzduch - to je snad mánie!

22. září 2012 v 8:44 | Mirek |  Poděkování, i ne

Tentokrát dokonce už i u léků.

BRUFEN - alias Ibuprofenum. Kdo ho ještě nikdy v životě nebral, ať hodí kamenem.
V duchu jsem manželce blahořečil, když jsem viděl, jakou krabici této zázračné látky nese od MUDr. MAXe.
Jenže chyba lávky. První šok jsem zažil, když jsem ten kartónek otevřel. Uvnitř byla téměř třetinová dóza.
A což teprve, když jsem to v neblahé předtuše "odšpuntoval". Samozřejmě! Naplněná tobolkami jen do poloviny! (viz. Foto)

Jedinečná kombinace

22. září 2012 v 8:29 | Mirek |  Poživatiny

Tří kmenů probiotických kultur a ALOE VERA.

Mně tedy moc jedinečná nepřipadala. Spíš výjimečná. A to až tak, že divná. Hodně zvláštní! Jestli jste někdy někde pili takový nápoj, ve kterém plavaly - vznášely se kousky toho "kaktusu", tak ten je hodně dobrý, ale také hodně drahý. A už jsem ho dlouho nikde neviděl.

Obchodníci se vzduchem

17. září 2012 v 18:37 | Mirek |  Poživatiny

Vzduch je nejlevnější surovina...

Tak proč ho neprodávat.

Jako například Kaufland ve svých plundrových výrobcích, dopečených ze zmrazených polotovarů.
***

Lingot d'Or. Je to snad cihla?

6. září 2012 v 18:41 | Mirek |  Poživatiny

Zlata?

Nevím.

Ale něco v tom smyslu to být může, už vzhledem k té ceně.
429,- za kilo!
To jsem tady snad ještě neměl.
Bylo toho tak na dvakrát do pusy, ale byl to chuťový orgasmus.

Benito Amilcare Andrea Mussolini

6. září 2012 v 18:30 | Mirek |  Poživatiny

To snad ne!

Tak to určitě myšleno nebylo.

Rozdíl je zřejmě v délce samohlásky. Ale stejně by mě zajímalo, jak na ten název přišli.
Jinak sýr je to dobrý. Jsou to trojúhelníčky taveného - měkkého sýra. Je dobrý, jen mě zarazil ten popis. Není to vlastně sýr, ale nějaký potravinový výrobek. Na krabičce jsem už žádné další, podrobnější údaje nenašel, protože se utrhly spolu s páskou pří otvírání.

Zní to podobně, jako známá hudební skupina.

6. září 2012 v 17:44 | Mirek |  Poživatiny

Puddis

Ta se ale jmenovala PUHDIS.

Napřed jím, pak řeknu hmmm,výborné, a teprve až pak se podívám co to obsahuje. Ale pak už je mi to jedno. Usmívající se

První pomoc

3. září 2012 v 19:19 | Mirek |  Poživatiny

Nikdy jsem na sladké nebyl

Jenže všechno se mění a s časem se člověk může vyvíjet.

Dnes bych si klidně dal nudle s mákem, "pohádku mládi" - krupičnou kaši nebo žemlovku (zemlbábu).
Jakmile mě přepadně "hypoška", tzn, že mám dvojité vidění, třes, chvění a další známé příznaky, to znamená, že hladina cukru v krvi je pod 4 (mmol/litr). Pak si můžu, respektive musím dát něco sladkého, abych doplnil cukry v krvi.