Srpen 2012

Máte doma tupé nože?

26. srpna 2012 v 19:24 | Mirek |  Poděkování, i ne

Zajeďte si do Broumova.

V Broumově už jsme jednou byli, před cca patnácti lety. Prožívali jsme tehdy snad jednu z manželských krizí, nebo nás navztekalo parné počasí až vedro nebo výstup na Broumovské stěny. Také celkový dojem z pohraničního města v nás žádné libé pocity nevyvolával. Prostě jsme se zařekli, že do Broumova už nikdy!!!
Jenže osud vás stejně dostihne.
Přes nože jsem tak trochu maniak. Kobylu sice nemám a kovář také nejsem, ale nože mám tupé jak p**el. A brousit je neumím, nemám na to žádné "forichtungy", nebo jsem prostě línej a chybí mi potřebná trpělivost.
Posílal jsem nože do Plzně.
NOŽÍŘSTVÍ KAREL HONS
Školní 44, 312 16 Plzeň
Protože se Karel honosí oceněním Brusič roku 1999.
Nevím, co je dražší, jestli poštovné nebo benzín?
Takže, když jsem se dozvěděl, že existuje vychvalovaný, šikovný pán "přes nože" jen 100 km od mého domu, tak jsem si to s ním domluvil. Jistě už tušíte, kam jsme jeli. Ano, do Broumova. Na kopce jsme tentokrát nelezli a město vyrostlo do krásy.
A jak dopadly nože?
Úžasně!!! Jsme nadšený a je to pro mne, jako bych dostal diplom Radost roku 2012.
Takže, ať jste kde jste, máte li doma byť jen jeden nůž zvaný "tupák", sedejte do auta a trádá.
Kam přesně?

Jindřich THER

Havlíčkova 132, Broumov 6, tel.: 607 658 656

***
Tady je seznam všeho, co vám pan Jindřich provede.Usmívající se
***

Svačinu sebou!

25. srpna 2012 v 8:34 | Mirek |  Vážně/nevážně
Včera jsme se rozhodli, že kamkoli pojedeme, tak si bereme sebou svačinu.
Mysleli jsme si doposud, že když si dáme v hospodě "smažák", tak se na tom nedá nic zkazit a navíc je to za lidovou cenu. Včera nás v Hotelu PRAHA v Broumově přesvědčili o opaku. Za 130 korun!!! Protože údajně s oblohou??? (na

Sádlo

22. srpna 2012 v 16:48 | Mirek |  Poživatiny

Domácí

Většina z nás ho zná a určitá část z nás si ho i doma vyškvaří.
Kde jsou ty časy kdy kvalitní hřbetní sádlo mělo 10 centimetrů, teď jsou to někdy s bídou dva.
Nevím, čím to je, ale ty škvarky jsou strukturou i chuťově "jakési divné", a i to domácí sádlo nějak nevoní.
Zaradoval jsem se proto, když jsem po otevření a ochutnání kupované krabičky zjistil, že to je ono!

"Umělotiny"

22. srpna 2012 v 16:35 | Mirek |  Recepty

Tzv. dochucovadla

Magi, bujón, Masox, vegeta, ... atd.

Jsou to podle vás umělotiny, nebo nejsou?

Jak se hraje PANÁK?

20. srpna 2012 v 11:55 | Mirek |  Vážně/nevážně
Nemyslím teď žádnou dospěláckou, hospodskou hru s panákem vodky, či jiného "šnapsu".
Ale původní dětskou hru, ke které stačila křída a kamínek.

DOUPĚ!!!

20. srpna 2012 v 10:46 | Mirek |  Kde domov můj

Tak trochu jiné obrázky, než jaké fotí Jaruška z Tábora.

Jsou i takové "případky"!


Co je to Kalibr: 40+

20. srpna 2012 v 9:21 | Mirek |  Poživatiny

Nevím?

Možná nás neznalých je víc.
A možná si tento článek přečte nějaký zemědělec-farmář a vysvětlí nám to.

Ještě jednou fermentované...

20. srpna 2012 v 9:03 | Mirek |  Poživatiny

V předchozím článku jsem již i nich psal.

Teď informace ještě doplním o dárkové balení.
Koupeno v Kauflandu v regálku se slevami.

Já vím, že vás s tím už otravuji, ale co takhle nějaké sladkosti?

20. srpna 2012 v 8:35 | Mirek |  Poživatiny

Vybral jsem dva tradiční oplatkové zástupce

Jsou "na světě" co pamatuji, a já pamatuji hodně...Usmívající se

Proč je těch lehce roztíratelných tuků takové množství?

17. srpna 2012 v 12:54 | Mirek |  Poživatiny

Asi je to velmi výhodný kšeft

Tento jsem vybíral podle ceny.
Na to, jak byl "placatý" - tedy ta vanička, miska, kelímek, tak byl dost drahý.
Zato obsahuje 80 % tuku.

KOKO

17. srpna 2012 v 6:15 | Mirek |  Poživatiny

Koko je to foneticky

Prosí nás, abychom to tak vyslovovali.
Píše se to...

Je to ten pravý Pardubický?

15. srpna 2012 v 19:53 | Mirek |  Poživatiny

Těžko říct

Tomu, jaký jsem znal z dětství se sice silně podobá.
Jenže chuťová pamět a organoleptické (smyslové) hodnocení říká něco jiného.
Ten "pravý" měl na sobě hořkou, tvrdou, křupavou čokoládu, která pod teplem pstů jen tak neroztála a uvnitř výhradně švestková povidla - ze švestek.

Paternita

15. srpna 2012 v 19:43 | Mirek |  Vážně/nevážně

Paternita je určení otcovství nebo autorství

Já už v tomto smyslu nic určovat nepotřebuji, už je pozdě...Usmívající se
Jenže tady jde o úplně něco jiného.

Uzeniny/neuzeniny

15. srpna 2012 v 19:25 | Mirek |  Poživatiny

Nejsou to uzeniny

Jsou to fermentované masné výrobky s ušlechtilou plísní na povrchu. Fermentace je vlastně kvašení a i v tomto případě, jako v mnoha jiných se na tomto procesu podílejí mléčné bakterie, podobně jako u jogurtu.
Skupina odborníků z vysoké školy v Českých Budějovicích dělala průzkum, co je zdravější. U vzorku lidí po 90 dnech zjistili, že příznivěji na zdraví působí lépe tzv. "uherák" než jogurt. Překvapený

Vlastníte živý plot?

13. srpna 2012 v 16:45 | Mirek |  Kde domov můj

Jestliže ano, pak vás zajisté v tomto období čeká tato velmi záslužná činnost.

***
***
Jestliže ne, tak buďte možná rádi.
Když jsem se na ty dva díval, tak mi tato činnost připadala velmi riskantní, až na zdraví ohrožující. Ten druhý se totiž díval někam "doblba" a co dělá jeho kolega nahoře na žebříku ho moc netankovalo.
Za plotem je už jen 2,5 metrový sráz na dno téměř vyschlé řeky.

Dosud nejdražší

12. srpna 2012 v 11:00 | Mirek |  Poživatiny

Že by Rolls-Royce mezi sýry?

Cena by tomu odpovídala.

blééé

12. srpna 2012 v 10:37 | Mirek |  Poživatiny

Billa vlašák.

Koupil jsme ho v rámci akce 10 za 100.
Protože se vešel do těch deseti korun.

Překombinováno

11. srpna 2012 v 19:20 | Mirek |  Poživatiny

Všeho moc škodí!

Cibule, červená paprika, pažitka a šunka.

Jeden z nejlepších za poslední dobu

11. srpna 2012 v 19:02 | Mirek |  Poživatiny

Zvláštní sýr.

V podstatě si nevzpomíním, že bych kdy byl podobný jedl.

10 za 100

11. srpna 2012 v 13:33 | Mirek |  Poživatiny

Deset položek potravin za sto korun.

Tak mně to napadlo, jestli by to bylo reálné - uskutečnitelné.
A ejhle!