Červen 2012

Pamatujete? 33 nebo 31 %?

29. června 2012 v 16:36 | Mirek |  Poživatiny

Nevím, od kdy leží Kunín v Ostravě.

Že by nějaká místní část Martinova?

Martinov byl od jisté doby pro všechny ostraváky synonymem dobrých ostravských klobás, jednou za rok na 1. Máje telecích párků v pravém střívku, slavného "ostraváčka" - smetanového krému, chleba (nic moc) a pečiva.

Tak tady není o čem diskutovat

28. června 2012 v 19:57 | Mirek |  Poživatiny

Snad jen o tom, jestli z Itálie nebo ze Španělska.

Rozhodnete-li investovat do jídla, tak v krabičce čekejte jen tak čtyři nebo pět průsvitných až průhledných plátků, oddělených od sebe průhlednou fólií pro snadnější oddělování.
Už jen to umění je tak tence nakrájet zaslouží poklonu.
Do rozkrojeného rohlíku s máslem stačí jen jeden plátek a k tomu proužek sýra o kterém jsem psal ZDE.

Dnes je den, príma den

28. června 2012 v 19:47 | Mirek |  Poživatiny

Zpívala kdysi myslím Markéta Muchová a skupina Kroky.

Já mám dnes chválící den.

Samé dobré - co říkám - vynikající poživatiny.
Na sýrech ujíždím.

Konečně něco stoprocentní!!!

28. června 2012 v 19:38 | Mirek |  Poživatiny

Margarín to není

A ze své podstaty ani být nemůže.

Musí to být nutně živočišného původu.

A nezdravé!!!

účinek, výsledek; úspěch, dojem

28. června 2012 v 19:31 | Mirek |  Poživatiny

... z mléka

Sice nevím moc-li má Český Těšín společného s Beskydy, ale budiž.

Ruční práce se cení, a tak chválím MILKEFFEKT s.r.o. za vynikající pařený sýr. Ať už doopravdy pochází odkudkoli a je jedno, kdo ho vymyslel, každopádně stojí za to obětovat nějakou tu korunku.

Tak už ho dostali

27. června 2012 v 15:38 | Mirek |  Politika

Jak už to bývá.

Našli si zástupný problém. Neexistující nebo nepravdivé důvody k odvolání.

Odešel tak další slušný člověk.


Ani sýr, ani jogurt

23. června 2012 v 18:06 | Mirek |  Poživatiny

Tak něco mezi

Bylo to hodně řídké, a kdybych měl zavázané oči, typoval bych to spíše na ten jogurt.

V takové nízké misce o obsahu 120 g. Údajně prospívá dvakrát:


Koule ve vodě

23. června 2012 v 17:20 | Mirek |  Mládeži do 18 let nepřístupno

Bílé, různé velikosti, ale většinou tak akorát do ruky.

Ale není to to, co by jste si možná mysleli, i když mají tvar oválu.


FITfruit

22. června 2012 v 15:37 | Mirek |  Poživatiny

Tradiční český výrobek z Úsova.

Pokud je to totéž, tak to bylo dřív JZD Úsovsko. Měli tam svou "závodní" jídelnu a tam pravidelně zabíjačku - vepřové hody. Sjížděli se tam ředitelé, náměstci a referenti firem, když byli na služebních cestách.
Dnes je to akciová společnost ÚSOVSKO, Klopina č. 33.

Teď jsem přešel na racionální stravu a oblíbil jsem si tyčinky "první pomoci" (když mi chybí sacharidy). Usmívající se
Oficiálně se to jmenuje:

Müsli tyčinka s chutí limety

(s hručkami, s pomeranči, atd.)
Obsahuje více než 40 % ovoce.
Koneckonců má osvědčení - certifikát KLASA. Zcela oprávněně.

Více se dozvíte na webu výrobce.


Třikrát přelepená

21. června 2012 v 16:00 | Mirek |  Poživatiny

Nebo nalepená?

Původní čárový kód je na obalu.

Pak tam nalepí nový slevový lístek - "etiketku" (zřejmě jiný, nový kód, který pak škrtají u kasy fixem) a cena se poprvé sníží. Pak to přelepí podruhé, to už málokdy. A teď jsem poprvé viděl přelepení třetí. Cena tak šla z původní 34,90 až na 13 korun. Za 150 g to je kilogramová cena 86,66.
I když v tomto případě je vskutku hodně nadsazené mluvit o nějaké velké hmotnosti. V kelímku bylo něco jako "rybí salát". Takové dva-tři kousky masa z makrely a jinak jakási remuláda.
Ale jíst se to dalo. Ovšem zase, není lepší koupit za tu cenu kilo špekáčků?
***
***
Máš-li chuť, zavolej mi do KLUBU - Karlovarská 532...Smějící se

Mussels

21. června 2012 v 16:00 | Mirek |  Poživatiny

Nevím, je to totéž jako škeble?

Že bych byl z těchto zvířátek ze "schránky" nějak na větvi, to nemůžu říct.

Měli jsme ale takovou tradici pojídání těchto delikates na Silvestra - poslední den roku.
Otec si zase na vánoce kupoval datle a fíky (sušené - lisované).
Nyní - skoro v létě - jsem se nechal zblbnout slovem AKCE (jinak mi už při jeho vyslovení naskakují pupínky).

Nadýchaná

19. června 2012 v 16:00 | Mirek |  Poživatiny

Jako peřinka

V puse se jen rozplývá.

Je to spíše pěna.

Nová móda

17. června 2012 v 19:09 | Mirek |  Vážně/nevážně
Desky OSB jsou velmi oblíbeným a cenově dostupným stavebním materiálem. Jsou to plošně lisované dřevěné desky, které se vyrábějí z dřevního odpadu, především z dřevní štěpky, hoblin a pilin. Při jejich výrobě se využívají pouze 100% obnovitelné přírodní zdroje, které jsou součástí tuhé biomasy a neustále dorůstají všude kolem nás. Desky OSB se sestavují ze tří vrstev a pojí se umělou pryskyřicí. Lisují se při velmi vysoké teplotě a tlaku a získávají tak vysokou odolnost, tuhost a pevnost. Kvalitní OSB desky nemají žádné suky, trhliny ani jiná poškození, které by snižovaly jejich pevnost a jsou tak vhodné ke stavběnejrůznějších konstrukcí, nosníků i záklopů střech. Obecně mají desky OSB velmi dobré izolační vlastnosti, jsou velmi dobře odolné proti vlhkosti, nárazům i vibracím a jsou zcela zdravotně nezávadné. Specifická konstrukce OSB desky nabízí velmi jednoduché vrtání, řezání i natírání.
Tolik informace přístupné na internetu. 

Co jsem viděl, tak ta tuhost, pevnost a hlavně kompaktnost se všude neosvědčila.
Zřejmě nemá sloužit jako konečná pochůzná vrstva, ale má na ně ještě "něco" přijít.
Viz:
***
Podpadky dámských lodiček asi biomase neslouží.

Šťastný nebo nešťastný????

17. června 2012 v 18:46 | Mirek |  Kde domov můj
Nechtěl bych se sázet
Ani být tím, kdo určuje sázkové kurzy
Více to komentovat nechci

Cyklostezka II

17. června 2012 v 18:23 | Mirek |  Kde domov můj

Dnes jsem je byl zkontrolovat

Protože se na trase tkví fungl nový asfalt.

Říkal jsem si, že to bude po otevření pěkný mazec! Kolisti, cyklisti, bruslaři, skejtaři.
A co chodci! Mají kudy chodit?

Cyklostezka

17. června 2012 v 18:06 | Mirek |  Kde domov můj

Když nám začali pod okny "bourat" naši oblíbenou zkratku do města - směr poliklinika, praktický léíkař a Kaufland, tak jsem zpozorněl!

Popadl jsem foťák a "valil" zjistit, co se děje.

Hermadur

17. června 2012 v 17:17 | Mirek |  Poživatiny

Zajímavý název

Netušil jsem, že něco takového existuje


šopa

13. června 2012 v 22:16 | Mirek |  Vážně/nevážně
Možná zase "střelím kozla", ale budu tvrdit, že ne všichni víte, co tím myslím.
Je to výraz z "ostravštiny", ale v tomto případě nemyslím boudu, bajdu, chatrč, ani kůlničku na dříví.
Souvisí to s předmětem, kterému se říká štylek.
Ještě pořád nic?

Doufám, že nebudu také dehydrovaný ...

13. června 2012 v 21:47 | Mirek |  Poživatiny

... když sním dehydrovaný výrobek.

Přijde tam sice 3 deci vody, ale ta se během přípravy někam ztratí.


Zase párky

9. června 2012 v 8:58 | Mirek |  Poživatiny

Tentokrát pravé.

Až z rakouského Frankfurtu.