Březen 2011

Středeční citát 30. 3. 2011

30. března 2011 v 11:48 | Mirek |  Citáty

Zdravý člověk má tisíce různých přání,

nemocný jen jedno.


Báseň na oslavu třídních srazů

29. března 2011 v 15:48 | Mirek |  Sranda

Přišlo mi e-mailem od spolužačky

Jsem pozván na třídní sraz

Takže si můžu veršovat:


Rekord nikoliv světový

29. března 2011 v 13:01 | Mirek |  Ich

ale náš domácí rozpočtový

za jednotlivý nákup potravin

To jsem ještě nezažil.

Vymazlené tvarůžky

26. března 2011 v 19:44 | Rebeka (Naďa) |  Recepty

Poetickým názvem označila autorka, recept, kteý údajně vydyndala od manželky svého lékaře.

Protože tvarůžky miluju na jakýkoliv způsob (nejraději na čerstvém chlebu s máslem a k tomu pivo), tak jsem neodolal, nakoupil suroviny a naložil.
Bohužel v Kauflandu pravé olomoiucké tvarůžky z Loštic neměli, tak jsem musel vzít za vděk těmi z Německa!!! :-(

Můj děda chytal podloudníky

25. března 2011 v 8:10 | Mirek |  Ich

Na Slovensku ve Vysokých Tatrách u hranic s Polskem je obec Oľšinkov.

Tam musela být nějaká strážnice, protože tam můj děda sloužil jako inspektor finanční stráže. Měli uniformy, zbraně, lyže a služební psy a honili pašeráky.
Co se tehdy z Polska pašovalo, nevím.

Mléčný chléb - domácí pekárna

23. března 2011 v 16:05 | Mirek |  Recepty

Pro příště jsem se toho vyvaroval.

Mám fotek a k tomu receptů pěknou zásobu.

Takže je budu postupně přidávat.
Budou to jen osvědčené a ověřené recepty, které se vydařily a byl jsem s výsledkem spokojen.
Viz.:

chlebík


Chléb s pěti druhy semínek

23. března 2011 v 16:00 | Mirek |  Recepty

Takovu diskuzi jsem ještě nezažil.

Najednou tolik komentářů!

Bouře ve sklenici vody se zvedla kvůli tomu, že jsem chtěl uvést místo čajových lžiček a polévkových lžic přesné hmotnosti v gramech. Dal jsem si svého času nemalou práci, abych všechny ty suroviny zvážil na laboratorních předvážkách (velmi jemné a přesné váhy).
Protože každý může mít různé velikosti lžiček a lžíc.
Dále jsem chtěl na procentním zastoupení jednotlivých složek na celkovou mouku ukázat kolik tam čeho vlastně je.
Můj dobrý záměr se nesetkal s pochopením, takže jsem to nakonec odmazal.
Ale chlebík je to vynikající. Viz:

Chléb


Bezpečný sex

20. března 2011 v 22:39 | LUT |  Sranda

Vždycky se někdo najde

20. března 2011 v 22:33 | LUT |  Politika
...kdo vám vleze tam, po čem mu nic není,
...kdo vám vpadne do bytu, aniž jste ho zvali,
...kdo překročí hranice vašeho státu, aniž jste to chtěli.
...a vždycky si to nějak zdůvodní - "obkecá".

Vaření, kuchtění, jezení

18. března 2011 v 11:26 | Mirek |  Recepty

Poslední dobou se stalo mou vášní

vkládání receptů na www.toprecepty.cz

Je to vzrušující, protože mi fantazie nechybí a vášeň pro všechno dobré také ne. Takže mně baví vymýšlet nebo různě upravovat klasická česká i jiná jídla. Musím si zapisovat kolik čeho

Máme málo proudu

17. března 2011 v 17:11 | Mirek |  Ich

Ne že bych to snad tušil, nebo předvídal.

Když nám pořád praskaly obyčejné - klasické žárovky s vláknem ve stolní lampě a v digestoři, tak jsem se rozhodl (to znamená ukecat manželku), že koupíme nějaké lepší - kvalitnější - dražší...

Ostudná pekařina

17. března 2011 v 12:43 | Mirek |  Pekařina
"Řemeslo braň se", říkali nám učňům tovaryšové, když jsem se učil automechanikem a něco jsme "mastili"!
Tady pekaři také něco zmastili!

Tak letos, prosím, lépe

17. března 2011 v 11:14 | LUT |  Sranda

Vloudila se chybička


Jak se smrskne kuře

17. března 2011 v 11:09 | Mirek |  Vážně/nevážně

Jen výtah z článku Kuřecí chemie zveřejněném na HN.IHNED.CZ:

Myslím, že jsme to již všichni zjistili a zažili při vaření na vlastní kůži. Netýká se to jen kuřecího masa. Ta voda vytéká i z vepřového a hovězího. Maso se tak nepeče, ale dusí!!!

Ztracená vejce

16. března 2011 v 12:22 | Mirek |  Recepty

Děláte ztracená vejce?

Nebo jste to ještě nikdy nezkusili?

Dodejte si odvahu. Tady máte video návod.
Těm, co nerozumí anglicky to nemusí vůbec vadit. Je to dostatečně názorné.Pokud přeci jen

Mám nové brýle

12. března 2011 v 12:21 | Mirek |  Poděkování, i ne

Kolikáté už v životě?

Nevím.

Nikdy jsem to nepočítal.

Určitě nejsem takový maniak - sběratel jako Naďa Urbánková.
Ta to měla do značné míry jako svůj obraz, podobu, představu, ideu; celkovou prezentaci, vnější působení, celkový dojem na veřejnost.

Kobzole

9. března 2011 v 11:14 | Mirek |  Vážně/nevážně

BRAMBORY

Po ostravsku kobzole

Právě jsem je doškrábal, ještě mě z té studené vody a studených hlíz zebou ruce.
Tak jsme vlastně přišel na téma nového článku.
Plod - hlíza je to vlastně zázračná. Spolu s chlebem jsou to jediné dvě věci, kterých se nepřejíme.

Asi bych to nedal

8. března 2011 v 10:20 | Mirek |  Ich

Je dnes v módě říkat.

To znamená, že bych to nedokázal.

Jíst jen samou zeleninu.

Nebo obráceně, nejíst maso.

Různí lidé k tomu mohou mít různé důvody. Stát se, nebo být vegetariány.

MDŽ

8. března 2011 v 8:48 | Mirek |  Ich

Všem ženám, dívkám, slečnám, kamarádkám, přítelkyním, manželkám, matkám, dcerám ....atd., i těm kteří se třeba jen jako žena cítí posílám digitální růžičku. Přijměte ji jako dík za


Tomu se říká koloběh života

8. března 2011 v 7:21 | LUT |  Vtipy
Šéf sekretářce: "Příští týden bychom mohli zaletět do Paříže." Sekretářka manželovi: "Příští týden musím služebně do Francie." Manžel milence: "Manželka je příští týden na služebce." Milenka soukromému studentovi: "Příští týden odpadáhodina angličtiny." Student dědečkovi: "Příští týden mi odpadla anglina, mohli bychom zajet na ryby." Dědeček sekretářce: "Ta Paříž příští týden nepůjde, slíbil jsem vnukovi výlet." Sekretářka manželovi: "Ta služební cesta se přesouvá." Manžel milence: "Tak manželka nakonec nikam nejede." Milenka soukromému studentovi: "Návrat k původnímu rozvrhu, hodina bude." Student dědečkovi: "Tak ta angličtina bude, nikam nemůžu." Dědeček sekretářce: "Výlet s vnukem se ruší, můžeme do té Paříže." Sekretářka manželovi...