Racio košíčky

13. května 2009 v 19:16 | Mirek |  Recepty

Zatím jen foto

Popis bude brzy následovat




Tady je:

Tvarohový košíček

Charakteristika:
Výrobek má tvar košíčku. Korpus je upečený z tvarohového těsta, v horní části je nastříkán tvarohový čokoládový krém.Výrobek je zdobený jahodou a mátou.

Obhajoba výrobku:

Tvaroh:
Ve výživě jsou mléko a mléčné výrobky důležitými potravinami. Jsou významným zdrojem vápníku, který je důležitý pro růst a vývoj kostí. Tvaroh je oblíbenou surovinou k přípravě různých dietních pokrmů, je lehce stravitelný. Výrobek obsahující tvaroh má vysokou nutriční hodnotu. Jedná se o velmi hodnotnou potravinu, která ve vhodných úpravách a ve spojení s ostatními vhodnými surovinami dává zdravé, syté a vysoce výživné jídlo.

Čokoláda:
Čokoláda má mnoho pozitivních vlastností a to tím větší, čím vyšší je procento obsažené kakaové hmoty. Čokoláda je prospěšná pro svůj vysoký obsah flavonoidů, které působí jako antioxidanty. Dále obsahuje kofein a theobromin, což jsou látky zvyšující postřeh a schopnost soustředit se. Čokoláda uvolňuje v těle hormony štěstí, takže zlepšuje náladu a obsahuje také několik důležitých minerálů - fluor, který zpevňuje zuby, draslík, který působí proti stresu a hořčík, který příznivě působí na funkce mozku, zabraňuje krevním sraženinám a trombózám a podporuje dobré dýchání. Třísloviny obsažené v čokoládě zase ničí bakterie v ústech.

Rama Cremefine - smetana ke šlehání
Rychle se vyšlehá, je krásně bílá a tuhá. Našlehá se do většího objemu než stejné množství živočišné šlehačky. Tuhá vydrží 3-4 dny.Smetana má sice kuchyni nezastupitelné místo, ale pro její kalorickou hodnotu a živočišný původ bychom to s ní neměli přehánět..
Nová řada Rama Cremefine je moderní alternativou smetany obsahující rostlinné tuky.

Surovinová norma na 20 ks výrobku:
Těsto:
Hera................................................0,100 kg
Nízkotučný tvaroh ve vaničce..........0,100 kg
Hladká mouka.................................0,100 kg
Cukr moučka...................................0,050 kg
Hotové těsto:
Korpus po upečení:.........................0,010 kg

Náplň:
Nízkotučného tvarohu ve vaničce****0,125 kg
Rama Cremefine*****************0,150 g
CKP neředěná*******************0,100 kg
Hotový krém:********************0,375 kg

Dohotovení:
Čerstvé malé jahody__________0,200 kg
Cristaline na potření ovoce
Máta na ozdobu
Hotový výrobek____________30 g

Technologický postup:
Těsto:
Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme.
Krém:
Rozehřejeme CKP a vmícháme tvaroh. Vyšleháme do hladké konzistence. Vyšleháme smetanu a vmícháme do čokoládového tvarohu.
Dohotovení:

Jahody umyjeme, odstopkujeme a necháme okapat. Krém nastříkáme sáčkem a řezanou trubičkou do studených upečených košíčků. Zdobíme ovocem a mátou. Jahody potřeme cristaline, abychom zamezili osychání.

zdroj: Část ročníkové práce Jiřího Štěpána, žáka III. ročníku oboru cukrář
za odborné spolupráce Bc. Jany Krhánkové, učitelky odborných předmětů
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 hadimrška hadimrška | Web | 14. května 2009 v 8:32 | Reagovat

Rychle sem z receptem. To vypadá báječně.

2 Neluška Neluška | Web | 14. května 2009 v 13:41 | Reagovat

To je krutost!!!

3 Neluška Neluška | Web | 14. května 2009 v 13:41 | Reagovat

sliint

4 AA AA | Web | 18. května 2009 v 12:07 | Reagovat

jezismarjaaa, ja jsem nesnidala, nevecerela a kliknu, a pres celou obrazovku takovahle nadhera slinavy reflex vyvolavajici :-O

5 Hanka Hanka | 18. května 2009 v 12:11 | Reagovat

Ahoj Mirku, ty košíčky vypadají nádherně, určitě budou i skvěle chutnat.
U Hadimršky jsem ti nechala odkaz, tak jestli je to ono, přeji hodně zdaru při učení. ;-)

6 Hanka Hanka | 19. května 2009 v 8:42 | Reagovat

Dobré ránko, Mirku. Nemáš zač, jenom doufám, že jsem ti nepřivodila infarktový stav. Už umíš první dějství? :-)))

7 Admin Admin | 19. května 2009 v 9:23 | Reagovat

[6]: Ty jsi Hanko velká srandistka...

8 Hanka Hanka | 19. května 2009 v 9:35 | Reagovat

[7]: Znáš to, sranda musí být i kdyby na chleba nebylo. S úsměvem jde všechno líp a veselá mysl půl zdraví. :-))

9 Admin Admin | 20. května 2009 v 9:44 | Reagovat

CKP = Cukrářská kakaová poleva

10 Admin Admin | E-mail | 21. května 2009 v 12:25 | Reagovat

[8]: Hanko, napiš mi, prosím, na mejla nějaký kontakt, rád bych o tobě věděl něco víc. Díky

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama