Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou

17. srpna 2008 v 13:00 | Mirek |  Recepty

Krůtí biskupy s okurkovo-smetanovou omáčkou.

Doba přípravy: 2 hodiny
Kategorie: oběd
Počet porcí: 4 - 6
Recept od: vlastní, původní

Suroviny:
4 ks chlazených krůtích biskupů*1/4 másla*1 kostka zlatého slepičího bujonu*200 g zakysané smetany*200 g bílého jogurtu - Activia bifidus essensis*4 sterilované okurky - Corničonky pikantní*hotová jíška na zahuštění*voda*sůl*pepř
Postup:
Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit. Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální - nutné množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou. Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme, trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky. Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce, teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě. Jako příloha by se mohly hodit vařené brambory, nebo houskový knedlík.
***
***
zdroj: http://www.jrfood.eu/fotogalerie/kruti-maso/
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 mirka mirka | E-mail | 17. srpna 2008 v 22:16 | Reagovat

fůůůůůůůůůůůj!!!!!!!!!!!!!????????????

2 skrotum skrotum | 14. července 2010 v 18:21 | Reagovat

hnůůůůůůůj!!!

3 MirekČ MirekČ | Web | 14. července 2010 v 19:32 | Reagovat

[2]: Proti gustu, žádný dišputát!!! :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama