Klokaní mišmaš

17. srpna 2008 v 18:04 | Mirek |  Recepty

Recepty z gulášového masa (krájené kýty)

Klokaní "mišmaš" (v angličtině "stew")
(recept pro 4 osoby)
Potřebujeme:

* 600 g klokaního gulášového masa
* hlávku červeného zelí
* 1 až dvě sklenky dobrého červeného vína
* 1 zakysanou smetanu
* 3 větší nahrubo nakrájené cibule
* 2 lžíce rajčatového protlaku či rajčatového pyré
* olej
* koření - pokud možno čerstvě mletý pepř, bobkový list, pár hřebíčků, nové koření, 1 lžička mleté papriky (pálivé či sladké)
Příprava:
Maso nakrájíme na menší kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm prudce opečeme. Po odstavení pánve z ohně zasypeme maso paprikou, zamícháme tak, aby se nevytvořily hrudky a vlijeme polovičku vína. Přidáme cibuli, koření, rajčatový protlak a vše dobře promícháme. Zelí zbavíme okoralých listů; hlávku rozčtvrtíme a po vyříznutí košťálu pokrájíme na větší kousky, které krátce povaříme v osolené vodě. Povařené zelí scedíme a přidáme k masové směsi; přilijeme druhou polovinu vína a asi tak 20 - 30 minut na mírném ohni podusíme, aby se všechny ingredience spojily. Na závěr do směsi vlijeme zakysanou smetanu (nebo můžeme smetanu přidat až na jednotlivé porce na talíři). Jako přílohu můžeme podat vařené či opečené brambory, hranolky nebo rýži či chléb.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mirka mirka | E-mail | 17. srpna 2008 v 22:15 | Reagovat

Klokan je, z mého pohledu, ušlechtilé zvíře a proto ty, ty, ty!!!!!!!!!!!!!!

2 Přemo Přemo | E-mail | Web | 3. července 2012 v 15:59 | Reagovat

no comment:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama