Víte, že?

26. října 2006 v 8:41 | Mirek |  Pekařina
Víte, že?

- 1g vyzrálého žitného kvasu obsahuje 40 až 70 miliónů kvasinek a asi 2 miliardy mléčných bakterií?

- původcem nitkovitosti je mukoidní varianta Bacillus mesentericus a Bacillus subtilis?
- podstatou pekařského droždí jsou lisované kvasinky druhu Saccharomyces cerevisiae Hansen, rasy droždárenské, vyrobené lihovým kvašením sladin připravených z melasy, přiměřeného množství dusíkatých a fosforečných živin a za intenzivního působení vzdušného kyslíku?
- vitální žitný kvas je směsná kultura kvasinek a bakterií na vodní suspenzi žitné mouky?
- kvasinky při adaptaci na pekařská těsta musí svůj invertázový systém přebudovat na maltosový?
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MirekČ MirekČ | Web | 11. května 2010 v 20:19 | Reagovat

Proč zaděláváme kvásek a dáváme do něj trochu cukru?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama